Tofteløkke
Tofteløkke Tofteløkke har en god, børnevenlig strand og ligger i dejlige naturomgivelser.

Tofteløkke ligger ud til Kattegat på Nordfyns kyst, omgivet af naturområder. Her på den lange, lige kyststrækning findes der mange gode badestrande. Der er mange aktivitetsmuligheder og seværdigheder i dette område. Et ideelt feriested for de, der gerne vil nyde naturen, vandre, cykle, surfe, svømme eller fiske. Mod vest ligger Flyvesandet, som er Fyns eneste badestrand med klitter. Mod øst ligger det fredede naturområde Enebærodde og Odense Fjord, som er en vigtig rasteplads for trækfugle.

Strand
Tofteløkke Strand har en meget børnevenlig sandstrand med sten og rent badevand. Bunden er ligeledes en blanding af sand og sten. Vandet er lavt. Bilkørsel på stranden er ikke tilladt. Ved Flyvesandet, som er Fyns eneste klitområde, findes en rigtig dejlig badestrand med lavt vand og sandbund. Bilkørsel er tilladt på stranden. På begge ovennævnte strande er der gode betingelser for windsurfere. Fuglsang strand er en blanding af sand og sten. Lige bag stranden findes et stort, grønt område.

Natur
TofteløkkeNordfyn er præget af skov, flade, grønne og frodige landskaber samt en lang, lige kystlinje. Lidt sydøst for Tofteløkke ligger Hasmarkmosen, som er et stort moseområde med et fantastisk plante-, fugle- og dyreliv. Øst for Tofteløkke ligger tangen Enebærodde. Den 5,5 km lange odde er Fyns største hedeområde med et rigt fugleliv samt mange sjældne planter og træer. Ved Gabet står det 14 meter høje fyrtårn fra 1869. Der er kun adgang til området til fods eller på cykel. Ved naturfredningsområdet Flyvesandet finder I en af Fyns bedste badestrande. Ved Langesø og Storskoven ved Flyvesandet går skoven helt ned til stranden. Skovene i Langesø og Morud har et rigt og varieret fugleliv.

Aktiviteter
Der er gode betingelser for surfere på Tofteløkke Strand og ved Flyvesandet. Området byder på gode fiskemuligheder - især er der enestående havørredfiskeri ved Enebærodde og Egebjerggård. Skibet M/S Castor sejler året rundt på fisketure fra Bogense. Fjordbåden Svanen sejler ture på Odense Fjord i sommerhalvåret. Mange naturoplevelser venter langs de mange vandre- og cykelruter i området, f.eks. på Enebærodde, langs stranden ved Tofteløkke og på 'Den Grønne Sti' i Otterups nordlige udkant. Det er populært at cykle, vandre, fiske eller holde picnic på Enebærodde. TofteløkkeHofmansgave er en charmerende bindingsværks-herregård fra 1784 med et lille museum. Til herregården hører en flot park med mange sjældne planter. På Fyn er der flere herregårde end andre steder i landet, der med deres marker, skove, alléer og stengærder alle er et besøg værd.

Udflugtsmuligheder
Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse. I H.C. Andersens Hus fortælles digterens forunderlige livshistorie. I Fjord- & Bælt centret i Kerteminde kan I komme i kontakt med f.eks. marsvin fra den udendørs bro eller fra den lange undervandstunnel. Danmarks Jernbanemuseum er et stort museum med leg og teknik, oplevelser, opdagelser og nostalgi. Idéhaven De 7 Haver er en usædvanlig og fascinerende park opdelt i 7 haver fra 7 forskellige lande i Europa. Den Fynske Landsby er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. Egeskov Slot betegnes som Europas bedst bevarede renæssancevandborg. Bogense med Fyns største marina, sit købstadsmiljø, sine gamle torve, fine købmandsgårde og mange bindingsværkshuse også et besøg værd.
 
Tilbage til forsiden Print